cek de sam's fotopages

By: cek de sam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 4-Aug-2008 22:30 Email | Share | Bookmark
BANANA CHOCOLATE RICE MUFFIN

 
 
 
Pada hari Isnin 14-07-08, kita bawak Zahir dan Ika gi shopping di Oxford Street. Budak 2 org nie tak henti2 nak cari dan beli game utk Nintendo wii dan Nintendo ds....adoiii...pening kepala sampai kita sendiri pun tak reti nak beli apa utk diri sendiri...at last sebelum naik bas nak balik,kita beli je lah sepasang kasut dan handbag Clark, beli yg murah semuanya cuma GBP45 je. Sebenarnya kita tak berapa suka belanja lebih utk beli pakaian, handbag...kita lebih suka belanja lebih utk barangan dapur dan perhiasan rumah...pelik kan? Maybe dah sampai ke peringkat yg kita rasa semua accessories yg mahal2 nie tak perlu...minat bertukar lebih ke benda lain... Lagipun kita nie duduk di rumah je dan if beli pun , rasanya berdebu jugak nmpknya nanti....

Resipi hari nie....












BANANA CHOCOLATE RICE MUFFIN

Ingredients A:

3 cups self raising flour
1 cup sugar
1/2 cup chocolate rice - option
1/2 cup descicated coconut - option


Ingredients B:

1 egg - beaten
3/4 cup cooking oil or melted butter
1 cup milk
3 mashed ripe bananas

Method:

Preheat the oven to 180°C. Place the egg, oil, mashed bananas and milk in a large mixing bowl and beat together.

In another bowl place the flour, sugar, descicated coconut and chocolate chips and mix. Pour in the liquid into the dry mix and stir until just blended.

Line a muffin tray with paper muffin cases, and then fill each case to just below the top with the muffin mixture. Bake the muffins for 20-25 minutes.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net