cek de sam's fotopages

By: cek de sam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 22-Aug-2007 00:03 Email | Share | Bookmark
BANANA BREAD

 
 








BANANA BREAD - allrecipes.com


INGREDIENTS

250 g all-purpose flour
1/2 teaspoon baking soda
200 g white sugar (kena kurangkan jika tak suka manis-kita kurangkan 150gm)
1 egg ( kita tak bubuh nie krn masih pantang lagi)
75 ml milk
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon salt
110 g margarine
225 g mashed bananas
60 g chopped walnuts (optional)

DIRECTIONS

1. Sift together flour, baking soda, baking powder, and salt.
2. In a large bowl, cream sugar and butter or margarine. Beat the egg slightly, and mix into the creamed mixture with the bananas. Mix in sifted ingredients until just combined. Stir in milk and nuts. Spread batter into one greased and floured 9x5 inch loaf pan.
3. Bake at 350 degrees F (175 degrees C) until top is brown and cracks along the top.



Makanan utk papa, si Era pun makan jugak...





Quote:
Sabrina: Wsalam....alhamdulillah..semuanya dah baik2 je...
Kak Lee Lin: Iskk.....Si Era bukan menolong tp mengacau tu....biasalah tmpt duduk dia kat situ
Cek Pah : Mmg jadi nurse tak bertauliah.Nak resepi nasi pilaf ya,kita tak pernah buat lg tp insyaallah boleh buat dan postkan kat sini ya...
Kak Hajar: Sedap jugak walaupun tak ade telur tp kena kurangkan gula...
Balkhis: Era baik2 je dan happy selalu
Mamasya: Mama, sorrylah ye ...jauh sgt nak bg..if kita berjiran,lg best kan Era tu mengacau je tu...
Mamafami: Rasanya mama lagi rajin dr kita
Nabialishad: Mmg bubur tu utk org sakit tekak je Kat sini tak de jual pisang lain selain dari pisang embun
Kamal: Semuanya dah baik…alhamdulillah…Take care…



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net