cek de sam's fotopages

By: cek de sam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 28-Jul-2007 21:16 Email | Share | Bookmark
KARI IKAN TENGGIRI










KARI IKAN TENGGIRI

BAHAN:

Ikan tenggiri
1 camca teh asam jawa di bancuh dgn 100ml air
2 biji tomato
Minyak masak & garam

Bahan Penumis:

Bawang besar yg dihiris bulat
Halba campur
Sedikit daun kari
Kulit kayu manis & bunga lawang

Bahan Blend

2 ulas bawang putih
2 biji bawang besar warna merah
2 cm halia

Bahan Blend di campur dgn 2 camb serbuk kari ikan dan 1-2 camt serbuk cili


CARA:

1. Panaskan minyak masak dan tumiskan bahan penumis sampai wangi.
2. Masukkan bahan blend yg diatas dan masak lagi sehingga pecah minyak.
3. Masukkan separuh santan cair dan gaul sekali sekala hingga terbit minyak.
4. Bubuhkan air asam jawa,baki santan cair dan ikan.
5. Biarkan hingga mendidih dan masukkan pulak santan pekat,tomato,cili hijau,gula dan garam.
6. Renehkan hingga mendidih, angkat dan hidangkan.


Dan untuk anak-anak kita masak sup ayam....






KESILAPAN TEKNIK UTK NETLOG.....

Semalam kita diberitahu bahawa ada org yg terkejut besar bila menerima invitation utk join Netlog...So disini kita nak memberitahu kepada semua dan sesiapa yg menerima invitation tu, sebenarnya ada kesilapan di sebaliknya...Kita pun baru jugak join Netlog tu dan silapnya kita tak baca terperinci dan tekan ok ikut suka je utk contacts list yg dlm yahoo kita. Tanpa disedari, secara automatik invitaions tu gi kesemua contacts ....
So faham2 je lah,manusia nie rambut sama hitam tapi hati lain2. Kita buat penjelasan nie supaya tindakan kita tak disalahertikan/misinterpretted. If rasa kita tak sesuai diterima dlm group mana2 so rejectlah dan jgn hebohkan pulak.

Lastly,kita meminta maaf dan ikhlas kita tak ada niat apa-apa nak menggangu sapa2...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net