Want your
own Fotopage?






 
cek de sam's fotopages

By: cek de sam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 27-Jul-2007 16:17 Email | Share | Bookmark
GULAI LEMAK IKAN MASIN BERSAMA NENAS

 
 
Dua hari lepas kita dpt oleh2 dr Malaysia,nak tahu apa????? Rezeki......Kita dapat ikan kurau masin dan lempok durian...so apa lagi papa dok tanya bila nak masak ikan masin tu,jadi hari nie kita masaklah ikut resepi MakLang...Terima kasih byk2 ye....







Gulai Lemak Ikan Masin Bersama Nenas

Bahan

Ikan kurau masin (rendam dulu)

Bahan tumbuk
Cili padi
Kunyit hidup

Nenas - dihiris besar2- kita pakai nenas dlm tin je
Santan cair
Santan pekat
Asam keping
Serai

Cara

Masukkan kesemua bahan tumbuk,serai, asam keping, ikan kering dan santan cair...biarkan mendidih seketika.
Masukkan santan pekat...kecilkan api...supaya tak keluar minyak..kacau selow2..
Dah masak tutup api.



Mula2 mmg fikir malas nak bawa Ika ke klinik krn dia kena chicken pox je tp selepas masak2, kita bawa jugak Ika ke klinik. Kasihan Ika
Bila jumpa doktor senang hati sikit krn doktor ada bagi ubat utk tahan gatal dan antibiotik supaya cepat sembuh. Katanya lebih kurang 3-4hari baiklah tu tp mamanya pun debar2 jugak sampai tanya kat doktor,mcmmana tanda2 kalau kita kena jangkitan?? Doktor tu siap kata yg mamanya dah besar dan maybe kecil2 dah kena kot...kita sendiri pun tak pasti dah pernah kena ke belum..... Kita harap jgnlah terkena,if not hancurlah muka kita lawa nieee...alahai perasannnnn..... Org tua...taklah kita tua sgt kan....jika terkena chicken pox,teruk sgt kata org...



SEMPAT JUGAK KITA AMBIL GMBR SI IKA NIE...MARAH JUGAK DIA...elok jugak ambil gmbr sebagai bukti,kecil2 dah dpt chicken pox...betul tak????





Quote:
Kak Ida
Balkhis & Madzli : Kasihan sungguh kat dia...nasib baik dia makan ubat tahan gatal,taklah teruk sgt dan kena makan antibiotik 5 kali sehari....
Muna : Thanks...
Kak Hajar: Terima kasih ....



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net