cek de sam's fotopages

By: cek de sam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 21-Jul-2007 13:24 Email | Share | Bookmark
MASAK LEMAK CILIAPI REBUNG DGN IKAN KURAU MASIN

 
 


LEMAK CILIAPI REBUNG DGN IKAN KURAU MASIN

Bahan-bahan

rebung jeruk
1 tin santan pekat
1 batang serai [ketuk]
air
garam

Bahan Mesin
cili api
bawang merah
kunyit hidup

Cara:

1. Rebuskan rebung dgn garam sehingga mendidih dan lembut. Toskan.
2. Tumiskan bahan mesin sehingga wangi,masukkan serai, rebung dan air dan didihkan perlahan.
3. Bila dah mendidih masukkan santan dan garam.
4. Masukkan ikan masin dan kacau supaya tidak naik minyak dan bila dah nampak pekat/elok masak boleh tutup api.Jika suka bolehlah masukkan daun kunyit.
4. Hidangkan dengan nasi putih.





Quote:
Madzli & Balkhis: Ikan Kurau tu dpt dari kawan dan last stok lah tu,sorrylah Balkhis. Kita je yg online cause papa dia mmg tak pernah online pun,dia tgk email sekali sekala je...kita ada hntr msg ,ada terima tak?

Kak Rinn: Baby era boleh tidur dimana2 krn dia tu aktif sgt...Sedap rebung masak dgn ikan masin...cubalah


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net