cek de sam's fotopages

By: cek de sam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 1-Jun-2007 19:48 Email | Share | Bookmark
NASI GORENG KAMPUNG



NASI GORENG KAMPUNG

Bahan-Bahan:
4 cawan nasi sejuk [hancurkan]
1 biji telur ayam [pukul sikit]
sedikit sayur sawi
Ikan bilis yg digoreng
minyak untuk menumis
Garam secukup rasa

bahan tumbuk :
bawang putih
biji bawang merah
cili merah/cili giling
sedikit belacan

Cara:
1. Panaskan minyak dan tumiskan bahan tumbuk sehingga naik baunya.
2. Masukkan sayur sawi dan masak sekejap je,tak nak terlalu layu.
3. Masukkan nasi,masukkan jugak kicap cair dan garam,kacau rata.
4. Masukkan telur dan kacau sehingga masak.
5. Masukkan ikan bilis yg dah digoreng dan kacau rata.
6. Hidangkan bersama daun bawang dan bawang goreng

Hari nie gi sekolah anak2 krn last day of school...summer holiday..yahooooo!!!!!!!!


so kita bawa nie je ke sekolah .........






tak pakai semua.....pakai satu jeeeeeeeeeeee...thanks to mamazieza for ur basic guide.








Nie gmbr-gmbr kat sekolah....








Era keletihan....




Quote:
Yamapi: Sorry kita tak post resepi krn kita pakai resepi kek coklat je ,kita bakar dlm cupcakes krn senang budak2 makan

Kak Ida: kita tak gunalah set tu sepenuhnya lagi,kena belajar byk2 lagi bidang cake decoration nie...

Julia: Kat sini tak de jual set nie.kita order dr Ebay US....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net